Skip to main content

Jak se bezpečně zbavit myší v obydlí

Myši, potkani a krysy se do uzavřených prostor sklepů, garáží, kůlen, skladů, apod., stěhují především v zimě. Do stavení se dokážou dostat i tou nejmenší skulinkou. Zabezpečení vašich prostor proti průniku hlodavců je tedy základní prioritou. Pokud máte tušení, že v nemovitosti dřímá nezvaný host, projděte nemovitost a hledejte myší trus, nebo typický zápach myšiny, ohryzané izolace a díry v obalech potravin. Pokud něco z toho naleznete, obraťte se na naše zkušené deratizátory Derakomplex.

V reakci na aktuální situaci je nutné počítat se zvýšenými hygienickými standardy, proto plošná dezinfekce pomocí polymerové dezinfekce je tou ideální a nejjednodušší formou. Naši profesionálové z Derakomplex zajišťují plošnou dezinfekci ve všech prostorech. Tento způsob dezinfekce je možné provádět rovněž přímo na vybavení vaší domácnosti, nebo inventáře firmy.

Jaké existují 3 nejúčinnější deratizační metody:

  • Mechanická deratizace – se označuje jako způsob likvidace škůdců za použití odchytových či nástrahových pastí na hlodavce. Do těchto pastí se vkládají návnady v podobě sýru a jiných „pamlsků“. Poté se provádí pravidelné kontroly pastí.
  • Chemická deratizace – provádí se za použití jedů, které se označují rodenticidy. Jde o speciální pesticidy určené pro hubení hlodavců, které naruší srážlivost krve a jsou velmi účinné. Další metoda jedů způsobuje hyperkalcémii, neboli navýšení hladiny vápenatých iontů v krvi hlodavců.
  • Deratizace dalšími metodami – jde o jiný způsob deratizace, obvykle jejich přirozených nepřátel v podobě kočky.

Možnosti deratizace podle rozsahu a četnosti provádění:

  • jednorázová deratizace – provádí se v případě akutního zneškodnění hlodavců formou mechanického nebo chemického prostředku.
  • pravidelná preventivní deratizace – je využívána k preventivním opatřením proti výskytu hlodavců, optimálně na jaře a na podzim.
  • celoplošná deratizace – je určena pro ochranu většího území ve městech, skladech, průmyslových objektech dvakrát ročně za asistence správce místní kanalizační sítě.
Při deratizaci nedoporučujeme postupovat svépomocí. Běžně dostupné pasti, jedy a návnady nefungují stoprocentně a jejich nákup se mnohonásobně prodraží, oproti použití kvalitních chytrých staniček.

Jak fungují chytré staničky

Deratizační staničky jsou plastové boxy, které chrání použitý jed na hlodavce před vlivem prostředí. Zvyšují jeho účinnost a chrání životní prostředí i život ostatních druhů zvířat tím, že zamezují přístup k přípravku. Deratizační staničky jsou uzamykatelné.

Pro chytání hlodavců používáme živolovné pastičky, které se snadno nastavují. Obvykle se jedná o plastové nebo pozinkované pasti, se svařovanými spoji. Používáme plně profesionální produkty, klademe důraz na kvalitu. Obraťte se na nás, probereme s vámi bezpečnou deratizaci hlodavců vašeho objektu.

Nevíte si rady?

Zavolejte nám. Konzultaci a cenovou nabídku máte u nás zdarma.